Mondverzorging

Implantaten

Implantaten horen net als eigen tanden en kiezen twee maal daags gereinigd te worden. Onvoldoende reiniging kan tandvlees- en / of botontsteking tot gevolg geven. Dit wordt veroorzaakt door tandplaque.

Verzorging van implantaten bij een prothese of frameprothese

Benodigdheden:
•Electrische tandenborstel met ronde borstelkop
•Perio- aid gel of Blue M gel
•Spiegel 

Maak de borstel iets vochtig en appliqueer een erwtje van de gel.
Trek met de lengte van de duim de onderlip aan de kant zodat er goed zicht is.
Plaats de electrische tandenborstel op de achterkant van het implantaat.
Zet de borstel aan de laat deze 10 secondes poetsen.
Vervolgens zet u de borstel op 10 seconden op de zijkant van het implantaat, hierna de andere zijkant en de voorkant en tot slot plaatst u de borstel bovenop het implantaat.
Kijk in de spiegel of dat de implantaten schoon glimmen. Zijn de implantaten nog iets dof uitgeslagen, dan is tandplaque blijven zitten. Poets deze plek nog na. 

Krijgt u de implantaten zelf niet goed schoon, neem dan contact op met uw tandarts of mondhygiëniste om de implantaten professioneel te laten reinigen.

Tip:Naast het reinigen van de implantaten is dagelijkse reiniging van uw mond en prothese belangrijk.

Verzorging  implantaatkroon of implantaatbrug

Benodigdheden:
•Electrische tandenborstel met ronde borstelkop
•Perio- aid gel of Blue M gel
•Rager
•Spiegel 

Poets met een elektrische tandenborstel de zijkanten en de bovenkant van de implantaten.
De ruimtes tussen implantaten zijn vaak groter dan tussen tanden of kiezen. Deze ruimte kunt u het best reinigen met een ragertje. Ragers zijn er in verschillende maten. Het ragertje hoort de ruimte tussen de implantaten goed op te vullen. Lees hier hoe een ragertje gebruikt wordt. 

Tip:De tandarts of mondhygiëniste kan u het best adviseren welke middelen geschikt zijn om de implantaten en mond zo optimaal mogelijk te reinigen.

Om uw mond optimaal gezond te houden en problemen vroegtijdig te constateren is het van belang dat u elk half jaar het gebit laat controleren door de tandarts.